על רקע המלחמה והבנת הצורך בחיזוק הביטחון באנרגיה של משקי הבית בישראל, משרד האנרגיה והתשתיות קורא לציבור להאיץ התקנת מערכות סולאריות משולבות אגירה על גגות מבני המגורים. מערכות אלו מאפשרות למשקי הבית לייצר חלק מצריכת החשמל באופן עצמאי, לחזק את עצמאותם באנרגיה ולהבטיח את זמינות החשמל גם במצבי חירום.
במשרד מדגישים כי נותרו תשעה חודשים לנצל את התעריף המוגדל להתקנת מערכות סולאריות על גגות בתים פרטיים, התקף עד סוף שנת 2026 במסגרת תכנית “100 אלף גגות”. התעריף המיטבי מאפשר החזר השקעה מהיר לצד הכנסה נוספת מייצור חשמל ותשואה של מעל 15% בשנה על ההשקעה. משקי בית המעוניינים בכך יכולים גם לקבל מימון מלא על המערכות ובכך להרוויח כבר מהיום הראשון מבלי לבצע כל השקעה.
הנתונים מראים כי הציבור כבר מתחיל להגיב למהלך: מאז השקת התכנית נרשמה עלייה ממוצעת של כ-40% בהתקנות מערכות סולאריות על גגות מגורים ברחבי הארץ.
גם ברמה הארצית, ייצור חשמל מבוזר על גגות בתים פרטיים מחזק את יציבות וגמישות מערכת החשמל בישראל. בשעות השיא של הייצור הסולארי, עד מחצית מצריכת החשמל בישראל מסופקת מאנרגיות מתחדשות, בעיקר מאנרגיית השמש. שילוב מערכות אגירה מאפשר להשתמש בחשמל גם בשעות הערב ובעת עומסים במערכת.