מערכות סולריות מסחריות עד 200KW

מערכות סולריות מסחריות עד 200KW

מערכות סולריות מסחריות עד 200KW עם כניסתה של 2020 – רשות החשמל הגדילה מכסות למערכות פוטו וולטאיות

מערכות סולריות מסחריות עד 200KW

בשני העשורים האחרונים ישראל עושה מאמצים רבים כדי להדביק את שאר מדינות המערב בכל הנוגע לניצולת של אנרגיה טבעית. המגמה הירוקה שעושה גלים בכל רחבי העולם התחזקה בשנים האחרונות כאשר יותר ויותר אנשים נחשפו לנזקים של אנרגיה שאינה מתחדשת, מה שהתחיל מרוץ נמרץ אחר ניצול יעיל של אנרגיות ברות קיימא, ובייחוד אנרגיה סולארית.

למרות הקמה של מערכות סולאריות מסחריות בכל רחבי הארץ, ישראל לא עמדה ביעדים שהציבה לעצמה – 10% ניצולת של אנרגיה סולארית עד תום שנת 2020. כדי להגביר את המאמצים וההישגים בתחום ולעלות משבעת אחוזי הניצולת שהמדינה עומדת בהם כיום, רשות החשמל החליטה להגדיל את מכסות המערכות הפוטו וולטאיות ואישרה החלטה לאשר מכסה נוספת שלKW200. החלטה זו מגדילה עוד את האפשרויות של מבנים מסחריים להשתלב במהפכה הירוקה ולהרוויח ממנה.

מערכת סולארית מסחרית – לקראת עתיד ירוק יותר

האנרגיה שהאנושות צורכת בשנה היא שוות ערך לשעה אחת בלבד של אנרגיה סולארית, מה שמדגים את ה"בזבוז" של האנרגיה הטבעית הזאת. עד היום, מערכת סולארית הסתכמה בדודי שמש אשר ממירים את אנרגיית השמש לאנרגיה חשמלית, אך לא די בכך כדי ליצור שינוי משמעותי בניצולת האנרגיה הטבעית.

החשיבות של ניצול נכון ומיטבי של אנרגיה סולארית גדול פי כמה במדינות שטופות שמש, כמו ישראל, אשר נהנות מימים בהירים רבים בהם קרני השמש מאירות במשך רוב שעות היום. למרות זאת, מדינת ישראל טרם הגיעה ליעדים שהיא שאפה אליהם, גם לאחר הקמה של מערכות סולאריות מסחריות ביעדים נבחרים ברחבי הארץ.

כדי לשנות את המגמה ולנצל את אנרגיית השמש בצורה מיטבית, רשות החשמל והאנרגיה החליטו להגדיל את מכסות התאים הפוטו ולטאיים ל-KW200. כעת, ניתן יהיה להקים מערכות סולאריות מסחריות אשר יאפשרו לנצל באופן מיטבי את אנרגיית השמש על מנת להגיע ליעדים שהמדינה הציבה לעצמה ולהגביל את התלות במקורות אנרגיה מתכלים, כמו פחם.

מערכות סולאריות לאורך העשורים

בשנת 1839, הופק לראשונה זרם חשמלי מקרני אור, ורק שלושה עשורים לאחר מכן, נמצא להמרה הזו הסבר פיזיקלי. המרה של אנרגיה סולארית לאנרגיה חשמלי היה יקר מדי בעשורים הקודמים, אך המגמה השתנתה בשלושת העשורים האחרונים.

הודות לפיתוח של תאים פוטו-וולטאיים ייחודיים אשר מפיקים אנרגיה חשמלית מאנרגיה סולארית, התהליך הוזל ונמצאו שיטות מסחריות להפיק חשמל מהשמש.

מערכות סולאריות מודרניות משתמשות באותו בסיס כמו מערכות מהמאה הקודמת – מערכות סולאריות מסחריות וכן מערכות סולאריות ביתיות מבוססות על "אפקט פוטו וולטאי" אשר ממיר את אנרגיית השמש לאנרגיה חשמלית נקייה, זמינה וזולה.

מערכת סולארית בנויה מתאים פוטו-וולטאיים אשר קולטים חלקיקי שמש הקרויים "פוטונים" שמגיעים לכדור הארץ ומכילים את אנרגיית השמש. לאחר שהחלקיקים הייחודיים הללו עוברים את האטמוספירה, הם מגיעים ללוחות סולאריים אשר מבצעים את ההמרה מאנרגיה סולארית לאנרגיה חשמלית.

מערכות סולאריות מסחריות

אנחנו כאן בשבילכם, כתבו אלינו עכשיו!

לפרטים ומידע נוסף חייגו אלינו עכשיו: 077-4460280 או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

כיצד מורכב לוח סולארי?

מערכת סולארית כוללת לוחות המורכבים משתי שכבות של חומרים אשר נקראים "מוליכים למחצה" שהמרכיב המרכזי בהם הוא סיליקון. כאשר פוטון פוגע בלוח סיליקון אחד, הוא גורם לשחרור של אלקטרון מהלוח השני, ומעבר החלקיקים הזה מייצר בעצם אנרגיה.

בעודם עוברים בין הלוחות, האלקטרונים פוגעים באלקטרודה כזרם ישיר. כדי שניתן יהיה להשתמש בזרם הזה, יש להמיר אותו לזרם חליפין (AC) – תהליך המתרחש באמצעות ממיר (Inverter או Convertor). לאחר המעבר בממיר, זרם החלקיקים שהפך כעת לאנרגיה, עובר למכשירים החשמליים המחוברים למערכת.

מערכות סולריות מסחריות עד 200KW בישראל

מערכות סולאריות ביתיות או מערכות סולאריות מסחריות יכולות לשנות את פני המדינה; שימוש באנרגיה ירוקה מאפשר להשתמש בחשמל טבעי שאינו מזהם את הסביבה, וזו המגמה שמדינת ישראל חותרת אליה. כיום ישנן מערכות סולאריות ביתיות אשר מפיקות חשמל לשימוש פרטי, אך לאנשים רבים אין את שטח הגג הנדרש כדי לייצר את כמות החשמל שהם צריכים, בייחוד לאור העובדה שמרבית תושבי ישראל מתגוררים בבנייני מגורים משותפים ואין להם גג פרטי.

כדי להפיק חשמל בקנה מידה מסחרי שניתן יהיה לנתבו לצרכן הפרטי, מדינת ישראל אישרה מכסה למערכות של KW100 ועודדה הקמה של מערכות סולאריות מסחריות עם הספק פאנלים של KW150. למרות זאת, הניצולת לא הגיעה ליעד של 10%, וכדי להגביר את ייצור ותצרוכת החשמל הסולארי, רשות החשמל הגדילה את המכסה גם למערכות של KW200.

פירוש הדבר הוא שכעת ניתן להקים מערכות סולאריות מסחריות אשר יפיקו אנרגיה חשמלית מהשמש בקנה מידה גדול הרבה יותר לעומת שנים קודמות – חשמל שניתן יהיה לנתב לצרכן הפרטי.

ביום 12.12.2019 בישיבה 571, רשות החשמל הסכימה על המכסה המוגדלת והותירה את התעריף של מערכות סולאריות – 45 אג' לקוט"ש. התעריף נותר כפי שהוא כתמריץ לעודד חברות גדולות עם שטח המתאים למערכות סולאריות להקים מערכות סולאריות מבלי לספוג הפסדים.

כדי להגיע ליעד, נדרשים שטחים בגודל של 1,000 מ"ר לכל הפחות – שטחים אשר נמצאים בבעלות של חברות ברחבי הארץ. תהליך ההקמה של מערכת סולארית בקנה מידה מסחרי דורשת שיתוף פעולה בין אנשי צוות המתמחים בנושא, לרבות חשמלאים ומהנדסים המודעים לתקנות ולחוקים של רשות החשמל וחברת החשמל.

הקמה של מערכת סולארית מסחרית דורש גם שימוש בתאים פוטו וולטאיים איכותיים אשר מפיקים אנרגיית חשמל באופן מיטבי תוך התחשבות בסביבה. כיום ישנו מספר מועט של חברות בארץ שיש להן את הידע, הצוות והציוד הנדרש למשימה, והן אלו שמצעידות את ישראל לתקופה ירוקה ובריאה יותר.

מערכות סולאריות איכותיות צפויות להחזיק מעמד 30 שנה לכל הפחות, גם בתנאי מזג אוויר קשים, מה שמבטיח מערכות סולאריות עובדות לאורך שנים ולחברות שיקימו מערכת סולארית מסחרית מובטחות שנים רבות של הפקת רווח מייצור סולארי

העשורים הקרובים הם בסימן מובהק של מגמה ירוקה שמטרתה להפחית את זיהום האוויר ולהגדיל את איכות החיים בכל רחבי העולם. כחלק ממאמציה של מדינת ישראל להפיק אנרגיה ממקורות ברי קיימא, אושרה החלטה להקמת מערכות סולאריות מסחריות גדולות שעתידות לשנות את האופן בו הצרכן הפרטי וגם המסחרי משתמש באנרגיה כך שכל הצדדים – הן המדינה ואיכות החיים בה והן בעלי הגגות – יצאו מורווחים ונשכרים.
למידע נוסף.