מערכות סולאריות

אם נצטרך להגדיר בפשטות מהי מערכת סולארית, נסביר שזו מערכת שנמצאת מחוץ למבנה. לרוב, מערכות סולאריות ימוקמו על גג המבנה, ויהיו מסוגלות לקלוט קרינה אלקטרומגנטית מהשמש כדי לייצר ממנה חשמל על ידי פאנלים סולאריים . מערכת חשמל סולארית מתחברת לתשתית של חברת החשמל ודרך מערכת החשמל הרגילה במבנה שבו היא מותקנת היא מספקת חשמל ירוק וחינמי לשימוש עצמי. מעבר ליתרון הגדול של חיסכון בחשמל, ייצור חשמל סולארי במערכות אלו מספק גם רווח כספי הנוצר ממכירת עודפי החשמל שלא נוצלו על ידי מכירתם לחברת החשמל.

אף על העובדה כי ההבדל העיקרי בין מערכות סולאריות שונות הוא גודלן, את סוגי המערכות נחלק על פי אופן השימוש בהן – מערכת סולארית ביתית ומערכת סולארית מסחרית.

מערכת סולארית מסחריות

הספק החשמל שמייצרות מערכות סולאריות מסחריות יהיה מעל KWP 15 אך לא יעלה על KWP 100 של אנרגיה סולארית המתורגמת לחשמל. מדובר בהשקעה שיכולה להניב רווח של עשרות אלפי שקלים בשנה, אותה יכולים לממש מבנים מסחריים כגון מחסנים, מבני חקלאות, מפעלי תעשייה וכדומה, בשימוש השטח הלא מנוצל של גגות המבנה.

מערכת סולארית ביתית

כל מערכת סולארית שמורכבת על בית המוגדר למגורים עם שעון חשמל ביתי ועם שטח גג של מינימום 100 מטר ומקסימום 200 מטר, תתאים להגדרה של מערכת סולארית ביתית. פאנלים סולאריים יכולים לייצר כ-KWP1 לכל 10 מטר רבוע משטח הגג, ורשות החשמל מאפשרת קבלת תעריף גבוה לייצור חשמל עד KWP15 בכל מכסה חדשה.

איך זה עובד ?

מבנה המערכת

השמש היא משאב אנרגיה אדיר. כבר בשנת 1839 בני אדם החלו לייצר חשמל מאנרגיית השמש, למרות שאת ההסבר המדעי לאופן ייצור החשמל ידע לספק אלברט איינשטיין רק לאחר יותר מ-60 שנה, ועל תגלית זו אף קיבל פרס נובל.
כיום, כולנו מכירים את השימוש במערכות סולאריות לייצור חשמל באמצעות דוד השמש, שנמצא כמעט בכל בית בישראל וחוסך כ-10% מהחשמל. הטכנולוגיה הקיימת כיום לצורך ייצור חשמל סולארי אמנם מתבססת על עיקרון דומה, אך היא חכמה ויעילה הרבה יותר כשהיא מתאימה לצורך המטרה שלשמה היא מותקנת – ייצור חשמל מאנרגיית השמש. מערכת סולארית מורכבת מארבעה חלקים עיקריים – פאנלים סולאריים, ממירים, מערכות בקרה, ומונה ייצור.

icon1

פאנלים סולאריים

פאנלים סולאריים נקראים גם פאנלים פוטו-וולטאים, משום שהם מורכבים מתאים המשמשים לקליטת קרני השמש והמרת האנרגיה שבהם לחשמל, באמצעות אפקט פוטו-וולטאי עליו הוסבר קודם. פאנל סולארי קולט את הקרינה של השמש והופך את האנרגיה שבה לזרם חשמל ישיר.

icon4

ממירים

הממיר קולט את זרם החשמל הישיר והופך אותו לזרם חילופין של V220 בו ניתן להשתמש לתפעול מכשירי חשמל ביתיים. מאחר והממיר מתאים את זרם החשמל שנוצר מאנרגיה סולארית לשילוב ברשת החשמל הציבורית, כל ממיר מתח חייב להיות מאושר לשימוש על ידי חברת החשמל.

icon2

מערכות בקרה

ממיר המתח מתחבר לאפליקציה המאפשרת אבחון של פעילות המערכת הסולארית ברמה היומית. על ידי תוכנה ייעודית לניטור ובקרה, אפשר לזהות דרך האפליקציה בעיות תפעול עבור כל פאנל סולארי בנפרד וכך לטפל בתקלות ברגע שהן מתהוות או כשהן מתרחשות בשטח בזמן אמת.

icon3

מונה יצור

חברת החשמל מחברת מונה ייצור לצורך מדידת החשמל שנוצר ע"י מערכות סולאריות. במקרה של מערכת סולארית ביתית מונה הייצור ידע לקזז את החשמל שנוצר אל מול החשמל שנוצל לשימוש במבנה, ובמערכת מסחרית הוא ימדוד רק את החשמל שנוצר לצורך מכירה לחברת החשמל.

גרינטופס מערכות סולאריות

חברת GreenTops נוסדה בשנת 2008, במטרה להוביל את תחום האנרגיה הסולארית בישראל. אנו מספקים פתרונות מגוונים עבור לקוחות המעוניינים במערכות סולאריות ביתיות או עסקיות, החל בבדיקת התשתית ותכנון הקמת המערכת, דרך ניהול קבלת היתרים, אישור ורישום במשרד התשתיות והאנרגיה, ועד לרכישת המערכת, התקנתה בשטח וניהול תחזוקה שוטפת לצורך תפעול יעיל ורציף. אנו מציעים מגוון מסלולים שיאפשרו הקמת גג סולארי, בין אם כשותפות ובין אם ע"י השכרת הגג בלבד. פנו אלינו כדי לבחון את השימוש בגג שלכם לצורך ייצור חשמל סולארי ומכירתו לחברת החשמל.